10 reguli de bază pentru a avea o relație fericită

10 reguli de bază pentru a avea o relație fericită

O relație minunată nu este o întâmplare sau un dar. Ea se construiește asemenea unei opere de artă, în fiecare zi. Pentru a crea o asemenea relație, pune-ți următoarele întrebări:

  • Doresc cu adevărat această relație? Sunt dispus să fac din ea o prioritate în viața mea?
  • Sunt pregătit? M-am vindecat de pe urma traumelor din copilărie și a relațiilor anterioare? M-am desprins de trecut, sau el încă mă bântuie?
  • Sunt capabil? Am învățat să-mi recunosc și asum temerile, să fiu blând cu ele și să nu le proiectez asupra partenerului?
  • Sunt dispus să comunic sincer și să nu plec de la premisa că el e un furnizor de servicii emoționale?

Dacă la aceste întrebări ai răspuns afirmativ, atunci următoarele reguli te vor ajuta să creezi și să menții o legătură de caliate și plină de semnificație cu partenerul tău:

  1. Iubește-te pe tine însuți în mod necondiționat și învață să aduci iubire în viața ta. Nu depinde de iubirea celuilalt. Nu te comporta ca un milog. Cercetează-ți nevoile și vezi cum le poți satisface.

 

  1. Stabilește limite clare între tine și celălalt. Respectă-te pe tine și pe el. Oferă spațiu personal, nu sufoca relația cu pretenții de monopol asupra celuilalt.  Nu te comporta ca și cum celălalt este proprietatea ta și nu permite să fii tratat în acest fel.

 

  1. Pregătește-te pentru o nouă relație. Ia-ți timp suficient pentru a plânge relația care s-a încheiat anterior. Nu fă din noul partener un pansament pentru rănile tale. Conștientizează-ți tiparele de trădare de sine și vindecă cât mai mult din ele.

 

  1. Fii sigur că vrei relația asta cu adevărat. Transform-o în cea mai mare prioritate. Nu te păcăli singur. Fii sincer și întreabă-te: ,,care e prioritatea mea- munca, copiii, să am grijă de părinții mei?” Fii sincer și nu pregăti condițiile unui eșec. Dacă decizi că această relație va ocupa un loc secundar, nu poți avea o relație cu un grad înalt de intimitate și împlinire.

 

  1. Acordă-ți timp. Nu te grăbi să intri într-o relație până când nu ți-ai analizat sinele. Ai răbdare și depune toate eforturile pentru a-ți vindeca rănile produse în sufletul tău prin abuzurile emoționale sau fizice la care ai fost supus în trecut. După ce vei fi ajuns să-ți cunoști cauzele profunde ale reacțiilor tale ce par spontane și să-ți vindeci fricile, abia atunci vei atrage un partener care te va ajuta să te dezvolți și să te bucuri de viață.

 

  1. Renunță la idealul romantic. Dacă vrei să-ți găsești sufletul pereche, trebuie să fii realist și să accepți că acesta îți va pune o oglindă în față, care va arăta multe din elementele tale profunde de care fugi (temeri, vulnerabilități, răni vechi uitate). Este o ocazie să le conștientizezi și să-ți asumi puterea, sau poți să te victimizezi și să-l consideri pe el vinovat pentru aspecte care de fapt sunt ale tale, dar reflectate de relaționare. Dacă ești în căutarea unei relații ușoare care nu-ți pune la încercare structura egoului, nu este înțelept să-ți cauți sufletul pereche.

 

  1. Construiți o viziune comună. Asigură-te că aveți aceleași țeluri pentru relația voastră și că aveți același plan de a obține acest lucru.

 

  1. Fii monogam. Există o liniște și un echilibru în relațiile monogame. Oferă o stare de siguranță care e un cadru perfect pentru dezvoltarea amândurora.

 

  1. Nu uita că nevoile și experiențele partenerului sunt la fel de importante ca ale tale. Aceasta este una dintre disciplinele grele ale ale unei relații devotate.

 

  1. Nu-ți înjosi niciodată partenerul. Toate încercările de a-l învinovăți sunt proiecții ale fricilor personale și vor distruge ușor ceea ce se construiește cu greu. O relație de calitate se construiește având la bază iubirea și acceptarea unei ființe imperfecte.

 

Dacă ai descoperit sau experimentat și alte reguli pentru o relație autentică care să ofere împlinire, te rog să ne împărtășești acest lucru pentru a ne bucura de viață cât mai mulți.

Nu sunt comentarii!

Posteaza un comentariu