Stiai ca ai trei creiere?

Stiai ca ai trei creiere?

Cu siguranță știi deja că există o memorie celulară care păstrează la nivel profund și adesea inconștient toate experiențele noastre emoționale trăite.

De asemenea știi deja că emoțiile neexprimate, neprocesate și neconștientizate adesea declanșează stări de boală.

Disfuncțiile noastre apar din nealinierea celor trei creiere:

  • Paleocortex (creierul reptilian) , este legat de conservarea speciei prin instincte. El răspunde de supraviețuirea noastră.

Tot el este cel care  răspunde de convingerile noastre, sădite în straturile noastre profunde de părinții nostri în primii 7 ani de viață.  Atunci creierul nostru avea doar unde cerebrale alfa, theta și delta, deci era programabil și nu aveam discernământ.

  • Creierul limbic  (creier de mamifer) sau creierul emoțional, care răspunde de valorile noastre, de ceea ce e important pentru noi
  • Neocortex, cea mai nouă structura a sistemului nostru nervos, răspunzător de viziunea noastră (obiective, strategii)

În situație de stres, fluxul sanguin crește în creierul limbic (creierul emoțional) și scade în neocortex, alterând procesele de gândire.

Emoțiile negative (frică, furie, ură, vinovăție), scad mult capacitatea de activare a cortexului prefrontal și nu mai poți beneficia de capacitatea acestuia de a genera idei creative, soluții noi .

 

Starea de echilibru este cea de coerență, de armonie  între cele trei instanțe ale creierului nostru.

Pentru a putea alinia creierul limbic la neocortex, este nevoie de IERTARE.

Deșeurile emoționale care tind să blocheze starea de flux și se acumulează în corpul nostru generând dureri fizice sunt urmarea unui sentiment de nedreptate.

Rana nedreptății se formează în copilărie când a fost experimentată prima dată, dar neprocesată conștient. Nu a fost exprimată ci reprimată.

Atunci a fost trăită în singurătate, de aceea acum pentru vindecare avem nevoie de conectare, de iubire autentică.

Acel tipar primordial al nedreptății care generează furie, apoi vinovăție. Cel care s-a exprimat de multe ori printr-un ciclu al emoțiilor negative care se autoalimentează.

Descarcă de AICI un ajutor pentru a putea ierta. Ține minte că fără iertare, nu există pace, nu există eliberare.

Ce facem cu furia?

Dacă o îndreptăm spre semenii noștri, satisfacția obținută e anulată de vinovăție și amplificăm conflictul intrapsihic, în timp îmbolnăvindu-ne.

Furia trebuie exprimată nonviolent, nonagresiv. În cursul online pe care îl voi lansa în curând, te voi învăța 10 metode prin care poți exprima furia terapeutic. Scopul este sa iti vindeci rana de nedreptate, fără de care nu poți avea coerență între cele trei creiere despre care vorbeam la început.

Emoțiile negative, cele care blochează starea noastră de flow, de armonie, trebuie identificate, verbalizate (exprimate), conștientizat unde s-au localizat la nivelul corpului (unde avem blocajele energetice) și să le evacuăm.

Una dintre tehnicile care ajută la acest proces este tehnica respirației terapeutice. Te voi învăța în cursul meu cel puțin 7 tehnici diferite de respirație terapeutică care să te ajute să elimini aceste blocaje.

De asemenea te voi învăța diferite tehnici de conectare la emoțiile pe care le simți în corpul tău și la care îți e greu să ajungi, pentru că nu-ți amintești ce le-a generat.

Ca să funcționăm bine, să fim sănătoși fizic, e vital să ne calmăm mintea, să ne vindecăm traumele, să ne aliniem cele trei creiere, să trăim  în stare de flow. O calitate a vieții superioară n-are nicio legătură cu banii nostri din cont, cu tipul de mașină pe care-l conducem sau cu hainele pe care le cumpărăm.

Calitatea vieții are de-a face cu echilibrul nostru emoțional.

Îți promit că în cateva zile vei avea acces la instrumente care îți îmbunătățesc semnificativ starea ta de bine.

Nu sunt comentarii!

Posteaza un comentariu