Ce să fac să nu-mi ratez vacanța?

Ce să fac să nu-mi ratez vacanța?

Visăm un an întreg la cele câteva zile de vacanță. Economisim luna de lună și speranțele noastre – alimentate de mass media – cresc direct proporțional cu efortul financiar pe care-l facem.

Si iată că se întâmplă. În sfârșit plecăm în vacanța mult dorită. Iar aici, surpriză. Constatăm că apar certuri în cuplu. Studiile spun că mai mult de jumătate din cupluri experimentează o înrăutățire a relației pe perioada concediului .

De ce se întâmplă asta?

În primul rând pentru că avem așteptări supradimensionate.

Apoi, avem nevoie de o perioadă de adaptare la starea de relaxare. Sună ciudat, dar specialiștii vorbesc de „stresul de relaxare”. Trăim încordați un an întreg, cu puține perioade de recuperare și dintr-o dată psihicul trece pe „modul vacanță”. Asta îl derutează și se simte „vinovat” că nu e permanent în priză.

Un alt motiv de tensiune este în mod paradoxal chiar timpul petrecut în doi, timp în care ar trebui să creșteți relația. Cu toate astea, certurile se întețesc pentru că atunci ai energie mai multă și observi la celălalt ce te deranjează, ce nu-ți place.

În concediu scade cenzura și transpar diferențele, pentru care acasă nu mai avem timp și energie din cauza suprasolicitării zilnice.

Ce putem face să contracarăm aceste efecte? Cum sa facem sa nu ne ratam vacanta?

Iată câteva sugestii:

  1. Nu vă cultivați așteptări la superlativ: „O să fie mega…ultra…fain”
  2. Stabiliți de acasă că în vacanță nu veți aborda subiecte asupra cărora nu sunteți de acord.
  3. Gândește-te la vacanță ca la un mijloc de dezvoltare personală. Dă-ți voie să experimentezi noul, neprevăzutul, înfruntă-ți temerile, simte-te viu, experimentează. Ieși din zona de confort și împinge limitele.
  4. Nu te stresa dacă nu apuci să vizitezi tot ce ți-ai propus. O să ajungi în altă vacanță să atingi acele obiective. Lenevește, fă ce simți. Vacanța e despre relaxare, nu o goană după vizitat obiective.

Eliberează-ți mintea, permite-ți să nu faci nimic.

Așadar, depinde exclusiv de noi ca vacanța să ne fie pansament pentru suflet, în care să ne reconectăm cu partenerul, să ne crească încrederea în noi și să revenim acasă îmbogățiți sufletește, cu rezervoarele pline de energie și bună dispoziție.

 

Tu ce tips-uri folosești să ai o vacanță memorabilă?

Lasă-mi un mesaj și povestește-mi.

Cu drag,

Aurora

Nu sunt comentarii!

Posteaza un comentariu