Frica îmi distruge viața!

Frica îmi distruge viața!

Toate mesajele pe care le-am primit în ultima săptămână au un fir roșu:

TEAMA!

  • Nu pot să dorm!
  • Sunt îngrijorat că-mi pierd locul de muncă!
  • Va fi o inflație foarte puternică și munca grea a ultimilor ani se duce pe apa sâmbetei!
  • Sănătatea mea se deteriorează văzând cu ochii și nimic bun nu se ivește la orizont!
  • Dacă se întâmplă ceva cu cei dragi ai mei? N-aș putea suporta să-mi pierd soțul sau copilul.
  • Dacă voi fi părăsit / părăsită? Dacă mă înșală? 

Și lista poate continua…

Toate acestea nu se întâmplă acum, dar mintea te informează că se pot întâmpla. Deocamdată totul e în imaginația ta, dar PLĂTEȘTI prețul acestei forme de imaginație. 

Prețul este insomnia, lipsa bucuriei, somatizarea (simptome fizice de boală), o viață hăituită, lipsită de calitate. 

Ai fi surprins să afli că  această  nefericire nu are legătură cu starea obiectivă în care te afli la momentul îngrijorării.   

Poți fi bogat, poți avea un statut social bun, poți avea familie, DAR simți o mare nefericire exclusiv din cauza fricii generate de îngrijorare. De ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor. 

Nu e o nebunie ?

Tărâm al iluziilor care te condamnă la suferință. 

Cu cât te gândești mai mult, cu atât ele se tot amplifică. Dacă ai o stare de conștientizare minimală (sau de prezență), ai realiza că îți faci rău cu mâna ta. 

Ești posedat de frică, îngrijorare prin programul de gândire pe care îl rulezi. Ești la mila gândirii tale condiționate. Nu te poți extrage din acest pattern prin propria ta voință decât pe termen scurt, apoi șuvoiul gândurilor generatoare de îngrijorare și suferință e parcă mai alert, mai dens în durere.

Vestea bună e că te prinzi la un moment dat de faptul că mintea îți generează gânduri negre pe care le crezi realitatea și aici e cheia trezirii tale.

Observi că atunci când ești tot una cu gândul îngrijorării, frica te stăpânește, te controlează. 

În plus, realizezi cât de seducătoare și înșelătoare este ideea că dacă  nu te gândești intens la niște soluții la problemele tale viitoare, nu-ți controlezi viața. 

Ce capcană perversă…

Realizezi că de fapt e chiar invers – cu cât te gândești mai mult, mai intens, cu atât fricile  se amplifică mai amenințător și abia atunci pierzi controlul asupra stării tale de bine de moment.

Dacă te împotrivești, le faci mai puternice, le hrănești, le dai mai multă energie. Voința nu te ajută decât pe termen scurt. 

Dar de ce intri iar și iar în această morișcă a gândurilor provocatoare de frică?

Pentru că emoția creează dependență!!!

Uită-te la programele de știri din ultimele luni: doar imagini și cuvinte care generează pericole, care induc frica. De ce? Pentru că frica vinde bine. Îi face pe oameni dependenți de informație. ,, Vreau să văd mai mult / vreau să știu mai mult ,, 

Asta vor televiziunile – audiență pentru că audiența înseamnă publicitate și bani. 

Dacă te îmbolnăvești de anxietate, terapia e pe banii tăi!!

Până la urmă nu te-a obligat nimeni să-ți alimentezi mintea cu îngrijorare.

Știu că te gândești că pe tine nu te influențează. 

Asta e marea păcăleală. 

Crezi că ești suveran dar de fapt ești plin de frici, tributar condiționărilor din copilăria ta, din mediul exterior, din propriile tale planuri și expectanțe care nu se potrivesc realității.

Când suferința curge în valuri trebuie să iei o decizie. Trebuie să iei taurul de coarne pentru că nu mai poți îndura. Brusc nu mai suporți atâta suferință și încerci altceva.

În terapie, există un model de salvare pe mai multe etape.

Nu rata următorul articol, când voi detalia aceste aspecte.

Până atunci nu uita că suferința e produsă de poveștile pe care ți le spui în mintea ta, de filtrul prin care citești realitatea, de interpretări, de scenariile catastrofice. 

Dacă rezonezi cu acest articol, oferă-l celor din jurul tău care știi că se luptă cu tot felul de temeri, pentru a-i ajuta. 

Iar dacă încă nu ai facut-o, descarcă meditația ghidată GRATUITĂ pe care am înregistrat-o pentru a te ajuta să îți calmezi mintea în aceste vremuri tulburi.

Completează formularul acesta și o vei primi pe email.

 

Cu drag,

Aurora

Nu sunt comentarii!

Posteaza un comentariu