Cine sunt psihovampirii?

Cine sunt psihovampirii?

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți secat de energie după interacțiunea cu anumite persoane?

Cu toții am trecut prin această experiență. După simpla interacțiune cu o persoană, te simți emoțional, psihic, mental și fizic secat de energie.

De obicei pui acest efect pe seama job-ului. Stresul la care ești permanent supus a devenit atât de banal, încât nici nu mai cauți nici explicații, nici soluții. A devenit o normalitate.

Vreau să te conștientizez că o cauză importantă a stresului emoțional pe care îl resimți e generat de persoanele din jurul tău, așa numiții hoți de energie, sau psihovampirii care te storc de energie. 

La baza acestor interacțiuni nesănătoase se găsește un dezechilibru între câtă energie investești și câtă energie primești înapoi.

În unele cazuri psihovampirul este șeful, partenerul de viață, prietenii, părinții, un coleg de serviciu sau prietenul tău.

Intenționez să-ți trimit în emailurile viitoare tipologii de psihovampiri ca să-i poți recunoaște mai bine, să-ți explic mecanismele psihologice care stau la baza interacțiunii cu ei dar și cum să reacționezi astfel încât să le iei puterea pe care o au asupra ta.

În principiu, tehnica tipică a psihovampirului este aceea de a ataca în mod neașteptat, când te aștepți mai puțin. 

Cu privire la această problematică se ridică câteva întrebări:

  • De ce resimți unele persoane ca fiind psihovampiri?
  • Care sunt cauzele vulnerabilității tale?
  • Nu cumva psihovampirii redeschid răni vechi ale victimei, având un rol declanșator?
  • Oare victima nu oferă indicii agresorului că e vulnerabilă? 
  • Nu cumva emiți semnale pe care psihovampirii le iau drept invitație la atac?
  • Dacă da, care sunt acestea?
  • Oare tu ești un psihovampir pentru cel de lângă tine?
  • Agresorul are nevoie el însuși de energia altor persoane pentru a compensa propriile lui lipsuri?
  • Cum poate recunoaște potențiala victimă jocul și tehnicile psihovampirilor și cum se poate apăra sau imuniza pe termen lung?

Adevărul e că atât agresorul cât și victima au un punct comun: stima de sine scăzută!

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, abonează-te la canalul meu de youtube pentru că voi filma câteva materiale despre tipologia psihovampirilor, și despre metodele de apărare împotriva acestora, din moment ce este imposibil să-i schimbăm pe ceilalți.

Îți voi spune ce trebuie să schimbi la tine astfel încât să nu pui în mâna celui de lângă tine o armă pe care s-o folosească împotriva ta.

Scopul acestui demers în care mă angajez este să te conștientizez că poți fi stăpân pe viața ta, nu victima împrejurărilor sau să rămâi la mila agresorilor.

Lasă un mesaj sub acest articol și  spune-mi dacă și tu te-ai confruntat cu această problemă a hoților de energie și în ce formă.

Nu sunt comentarii!

Posteaza un comentariu